Saturday 18 April 2009

Riceboy Sleeps


Riceboy Sleeps on Sigur Rósi ninamehe Jón Þór Birgissoni ja tema partneri Alex Somersi 2003. aastal aluguse saanud ühine kunstiprojekt, mis keskendub nii muusikale kui visuaalsele kunstile.

Riceboy Sleeps viljeleb imeilusat ambienti. Sigur Rósi kõrvalprojektina asutatud kollektiiv teeb maailmakuulsast Islandi bändist veidi eksperimentaalsemat muusikat, keskendudes muuseas ka oma sõnumi võimendamisele visuaalsete vahenditega. Riceboy Sleeps ei ole nii lakoonilise helikeelega, kui Jón Þór Birgissoni sooloprojekt Frakkur, millest juba eespool juttu oli, kuid ei ole kindlasti mõeldud ka neile, kes kuulavad igapäevaselt pigem tantsu- ja popmuusikat. Niivõrd aeglase tempo ja atmosfäärilise kõlaga muusikat kuulates tunneks nad vaid igavust, ma olen kindel.

Projekti raames on maha saadud kahe singliga: All the Big Trees ja Daníell In the Sea, mille on välja andnud Islandi indie-label Moss Stories. Samuti on antud oma panus heategevusse − HIV ja AIDSi vastu võitlemise eesmärgil koostatud kogumikalbumile jõudis ka nende lugu Happiness.

Nüüd on neil aga sootuks värskemaid uudiseid. 20. juulil ilmub nende omanimeline debüütalbum, mille väljastab suurplaadifirma EMI. Album on lindistatud kasutades ainult akustilisi instrumente, kaasa teevad ka Amiina ja Kópavogsdæturi koor. Album koosneb kokku üheksast loost:

1. Happiness
2. Atlas Song
3. Indian Summer
4. Stokkseyri
5. Boy 1904
6. All the Big Trees
7. Daníell In the Sea
8. Howl
9. Sleeping Giant


Riceboy Sleeps − All the Big Trees

No comments: