Tuesday 14 April 2009

Strákarnir Okkar (2005)


... ehk ingliskeelse nimega Eleven Men Out on Islandi komöödia. Tegevus rullub lahti hetkest, kus profiliiga staarjalgpallur Óttar Þór (Björn Hlynur Haraldsson) teatab ajakirjanike juuresolekul oma meeskonnakaaslastele, et ta on homo. Läheb lahti tõeline sündmuste virvarr. Algus on suhteliselt paljulubav. Kahju, et sellele väärilist sisu ei järgne.

Edasi saame jälgida, kuidas võtavad uudist vastu perekond, sõbrad, poeg ja endine abikaasa, mis saab peategelase jalgpallurikarjäärist ning milliseid pöördeid võtab üles meedia. Mis aga puudub, on tugevad karakterid ja hästi jutustatud lugu. Film, kuigi kohati tõesti naljakas, tundub potentsiaalile vaatamata kuidagi tömp. Jääb mulje justkui oleks režissöör alahinnanud komöödiat kui žanri tervikuna ning interpreteerinud etteantud teksti sellele vastava pealiskaudsusega.

Ma ei oskagi muud öelda kui et vaatan edaspidi ilmselt Islandi komöödiatega natuke rohkem ette, sest see konkreetne film oli pigem ajaraisk kui nauding. Samas, kui meeldib totakas slapstick nali homode üle, laske käia! Ja no kui meeldivad end duši all seebitavad paljad põhjamaa mehed, siis on ilmselt samuti lootust, et filmist mingigi osa meeldida võiks.

No comments: